Clicky

Stoominjectoren

Stoominjectoren worden toegepast voor met stoom opwarmen van water of vloeistoffen in leidingen en tanks tot 6 bar overdruk.

Stoominjectoren worden gemonteerd om vloeibare stoffen op te warmen door direct injecteren van hete stoom. Veelal wordt koud of reeds verwarmd water in de kortste tijd en op de meest efficiënte wijze door directe warmteoverdracht opgewarmd tot de gewenste eindtemperatuur. Stoominjectoren kunnen worden ingebouwd “in-lijn”, in “kringloop-circuit” of rechtstreeks in een tank.

Toepassingen stoominjectoren, ejecteurs en mengers:

Voordelen van de stoominjector:


Installeren in een pijpleiding "inline".

Stoominjectoren kunnen met vaste of losse flensuitvoering, geklemd of met schroefdraad, aan of tussen een pijpleiding worden gemonteerd.

Aanvraagformulier inline opwarmen


 

Installeren in een tank.

Onze stoominjectoren kunnen ook in een tank gemonteerd worden om water of andere vloeistoffen te verhitten. De temperatuur van het te verwarmen medium stijgt zeer gelijkmatig en kan het medium niet aanbranden. De Geïnjecteerde hete stoom verhit direct de vloeistof in de tank en mengt deze tegenlijktijd waardoor een goede doormenging van het medium ontstaat.

Aanvraagformulier opwarmen in tank

Kämpken stoominjectoren type IFA voor tank inbouw.
 

Montage en demontage van buitenaf de tank.

Naast onze stoominjectoren die inline in een leiding ingebouwd worden, leveren wij ook stoominjectoren voor het verwarmen van een medium direct in een tank d.m.v. directe stoominjectie. Dit type stoominjector heeft een compacte bouwvorm en zorgt voor een geruisarme stoominjectie.

Montage en demontage vinden geheel plaats aan de buitenzijde van de tankwand. Er hoeft geen persoon de tank in.

 

Om de toepassingsmogelijkheden te vergroten hebben we dit type stoominjector aan onze productlijn toegevoegd.
Dit nieuwe model biedt de volgende voordelen.
Website developed by FischerVision